Ademen is leven

Adem is de directe brug tussen jou en het leven. Zonder ademhaling ga je dood. Ondanks dat adem van levensbelang is, besteden mensen weinig aandacht aan goede ademhaling. Ademen is zo eenvoudig en kost niets en je hebt het altijd bij je.

Enkele voordelen van goed ademen:
- spanning vrijmaken in het lichaam waardoor je beter met stress kan omgaan
- concentratieverbetering, hoofdpijnklachten verminderen
- contact tussen hoofd en lichaam (denken en voelen) versterkt zich waardoor je evenwichtiger in het leven staat
- emoties kalmeren
- moeheid vermindert, slaap is dieper
- doorbloeding verbetert
- toename van energie, meer weerstand, betere gezondheid

Waar je ademhaling is, ben jij ook
Met een bewuste en diepe langzame ademhaling vul je jezelf met zuurstof en laat je afvalstoffen en spanning los bij het uitademen. Je voelt beter contact met je lichaam en met de grond onder je en je kunt met je aandacht beter bij `de les` blijven. Balans komt er wanneer de hoeveelheid opgebouwde stress ook weer je lichaam mag verlaten.

In de sessies maak ik veel gebruik van verschillende ademhalingstechnieken en ook van rebirthing. Rebirthing is een speciale ademhalingstechniek. Door bewust diep te ademen breng je meer zuurstof in je lichaam en gaat je bloed sneller stromen. Spierspanningen worden voelbaar.
Als je daar bewust naar toe ademt, kan de spanning tot een ontlading komen en kom je in contact met de gevoelens die achter de blokkade liggen. De bevroren energie kan weer stromen en er komt meer leven in je lichaam.

Stressvermindering door goede ademhaling.