Meer over hypnose

Dagelijks ben je regelmatig in trance zonder dat je dat beseft. Je rijdt in de auto en opeens merk je dat je een heel stuk van de weg `gemist` hebt, of als je aan het dagdromen bent, dat je verdiept bent geraakt in een film terwijl je de omgeving vergeet. De reclamewereld maakt dankbaar gebruik van hypnose om je in de boodschap te laten geloven, zodat je het product koopt.

Je kunt een hypnose ook bewust oproepen en dat is waar hypnotherapie over gaat.
Deze methode heeft niets met toneelhypnose te maken. Mijn vorm van hypnose is juist bedoeld om je uit de hypnose van het dagelijkse leven te halen.
In diepe ontspanning ben je zeer alert en helder. Het denken, dat soms zo sterk aanwezig is en oordeelt, verdwijnt naar de achtergrond. Hierdoor sta je meer open voor gerichte suggesties, bijvoorbeeld om een ervaring in een nieuw daglicht te zien. Je krijgt zicht op de oorzaak van de klacht en kunt daar een positieve beslissing aan verbinden. Je doorziet oude patronen en deze kun je vervolgens loslaten.

Tijdens hypnose blijf je bewust van jezelf en je omgeving. Er gebeurt niets wat jij niet wilt. Bijna iedereen kan onder hypnose gebracht worden.

In diepe ontspanning ben je zeer alert en helder.